ГоловнаСвіт

Російські хакери намагалися зламати допінгову базу IAAF

Fancy Bear шукає спортсменів, яким дозволений допінг за медичними показниками.

Російські хакери намагалися зламати допінгову базу IAAF
Фото: ligaevropy.com

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) в лютому стала жертвою кібератаки з боку російської хакерської групи Fancy Bear (вона ж APT28).

Як наголошено в заяві IAAF, хакери намагалися проникнути на сервери з інформацією про спортсменів, яким дозволений прийом заборонених препаратів у медичних цілях (Therapeutic Use Exemption, TUE), і зберегти ці дані в новому файлі.

Для розслідування ситуації ІААФ залучила урядових фахівців з кібербезпеки з Великобританії і Монако.

Нагадаємо, в 2016 році Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) заявляло про кібератаку російських хакерів Fancy Bear на її базу даних.

Кіберзлочинці змогли завантажити конфіденційну інформацію про чотирьох американських спортсменів, які змагалися на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро. Опубліковані дані містять інформацію про "несприятливі результати аналізу", що означає використання препаратів, що входять у заборонений список WADA. Це не означає порушення антидопінгових правил організації, якщо вживання медикаментів можна пояснити медичними показниками.

Причетність Fancy Bear до спецслужб РФ підтверджується в звіті Міністерства внутрішньої безпеки США і Федерального бюро розслідувань, який було опубліковано в грудні 2016 року.

Інтерес російських хакерів до допінгових винятків пов'язаний з тим, що всю збірну РФ дискваліфікували за допінг. Оприлюдненням інформації про спортсменів, яким дозволений допінг за медичними показниками, вони намагаються підірвати довіру до WADA.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram