ГоловнаСвіт

Найкоротший у світі міжнародний авіарейс закривається

"Найкоротший міжнародний рейс в світі" викликав обурення у екологів.

Найкоротший у світі міжнародний авіарейс закривається
People's Viennaline
Фото: EPA/UPG

Переліт тривалістю вісім хвилин зі швейцарського до німецького берега Боденського озера - таку послугу пропонувала австрійська авіакомпанія. Тепер маршрут закривають через брак пасажирів.

Як повідомляє  DW, австрійська авіакомпанія People's Viennaline вирішила з 14 квітня скасувати міжнародний рейс зі Швейцарії до Німеччини над Боденським озером.

Можливість скористатися восьмихвилинним перельотом, який у ЗМІ називають найкоротшим у світі міжнародним рейсом, з'явилася у пасажирів у листопаді 2016 року. Рейси здійснювалися двічі на день. Довжина маршруту становила всього 20 кілометрів.

Причиною скасування стала недостатня завантаженість рейсу. Авіакомпанія збиралася залучити 40 тис. пасажирів на рік. У березні її послугами скористалися 2300 осіб, повідомляє агентство dpa. "Не дивлячись на постійне зростання, ми не думаємо, що нам вдасться досягти поставленої мети", - заявив власник авіакомпанії Маркус Копф.

Ryanair буде літати з Києва в Лондон, Манчестер, Ейндховен і Стокгольм (оновлено)

Передбачалося, що швейцарські пасажири після посадки в німецькому Фрідріхсгафені на іншому березі Боденського озера продовжать політ в аеропорт Кельн-Бонн. Однак рейс Фрідріхсгафен - Кельн теж виявився недостатньо завантаженим і  його буде відмінено.

При цьому "найкоротший міжнародний рейс в світі" викликав обурення у екологів, які вимагали замінити його залізничною альтернативою.

Як повідомлялося в кінці березня, Україна відновить авіасполучення зі Словенією після п'ятирічної перерви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram