ГоловнаСвіт

США ввели санкції проти Північної Кореї

У список потрапили агенти режиму КНДР в Росії, Китаї, В'єтнамі та на Кубі, що сприяють розробці ядерної зброї.

США ввели санкції проти Північної Кореї
Фото: investigator.org.ua

Сполучені Штати оголосили про введення санкцій проти КНДР за систематичні порушення режимом Пхеньяна резолюцій Радбезу ООН, розробку ядерної зброї і балістичних ракет.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Міністерства фінансів США, поширеному в п'ятницю, повідомляє Укрінформ.

"Бюро Міністерства фінансів США з питань контролю за іноземними активами (OFAC) сьогодні внесло до списку санкцій одну установу і 11 фізичних осіб у відповідь на розробки Північною Кореєю зброї масового знищення і порушення резолюцій РБ ООН, що тривають", - сказано в повідомленні.

В американському мінфіні також наголосили, що в список потрапили, в тому числі, агенти режиму КНДР у Росії, Китаї, В'єтнамі та на Кубі, які працюють з метою забезпечення фінансової підтримки або розвитку програми зброї масового знищення.

Міністр фінансів США Стівен Мнучін закликав партнерів і союзників "вжити аналогічних заходів".

Нагадаємо, що раніше в березні КНДР заявила про випробування нового ракетного двигуна. Згідно з цією заявою, Пхеньян зможе запускати супутники світового класу.

Пізніше МАГАТЕ заявила, що КНДР домоглася прогресу в створенні ядерної зброї. Також в організації зазначили, що Пхеньян нарощує виробництво плутонію і збагачення урану.

Раніше, у вересні 2016 року, КНДР провела найбільші за свою історію ядерні випробування. Геологічна служба США тоді зафіксувала в районі полігону Пунгері поштовхи магнітудою 5,3.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram