ГоловнаСвіт

Amnesty International визнала в'язнями совісті затриманих у РФ 26 березня

Правозахисники вимагають негайного звільнення затриманих.

Amnesty International визнала в'язнями совісті затриманих у РФ 26 березня
Фото: EPA/UPG

Правозахисна організація Amnesty International визнала в'язнями сумління затриманих 26 березня співробітників Фонду боротьби з корупцією і всіх заарештованих на мітингах мирних протестувальників, повідомляє DW.

"Всі вони є в'язнями сумління і повинні бути негайно і беззастережно звільнені", - заявила організація в своєму прес-релізі, поширеному в п'ятницю, 31 березня.

Відзначається, що головною причиною, з якої співробітники і волонтери ФБК зазнали переслідувань, є організація трансляції з мітингів в країні в умовах інформаційного бойкоту з боку федеральних ЗМІ і антикорупційні розслідування фонду. За словами голови представництва Amnesty International в Росії Сергія Нікітіна, члени команди Навального опинилися під арештом за спробу скористатися своїми правами на свободу вираження думок і мирних зібрань.

"Не виключено, що атака на ФБК мала на меті не тільки прямий підрив діяльності фонду, а й з'ясування джерел його інформації", - додав Нікітін, попередивши, що переслідуванням можуть піддатися і ті, хто допомагав виявляти факти корупції.

Тоді ж мирні протестувальники, заарештовані на акціях 26 березня, постраждали лише за "спробу реалізації свого права на свободу мирних зібрань". Правозахисники вимагають їхнього негайного звільнення.

У Москві та інших 80 містах Росії 26 березня відбулася акція проти корупції. За даними правозахисників, більш ніж 1000 осіб було затримано. При цьому поліція багаторазово застосовувала насильство до учасників мирної акції протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram