ГоловнаСвіт

Столтенберг прокоментував заяву Габріеля про нездатність ФРН збільшити витрати на оборону до 2% ВВП

Генсек НАТО похвалив ФРН за збільшення оборонних витрат.

Столтенберг прокоментував заяву Габріеля про нездатність ФРН збільшити витрати на оборону до 2% ВВП
Йенс Столтенберг

Генсек НАТО Єнс Столтенберг прокоментував заяву голови МЗС ФРН Зігмара Габріеля щодо того, що Німеччина не може собі дозволити витрати на рівні 2% ВВП, тому що це "нереально".

За словами Столтенберга, найважливіше, що Німеччина вже збільшує витрати на оборону, з огляду на розміри її економіки. При цьому він зазначив, що всі країни Альянсу підтримують рішення 2014 року про збільшення оборонних витрат до 2% ВВП, сказав він, коментуючи позицію ФРН, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Для мене важливо, що всі союзники приймають, розуміють і дотримуються рішення, прийняте в 2014 році, ми почали виконувати його, а Німеччина почала збільшувати витрати на оборону", - сказав Столтенберг журналістам.

"Це абсолютно нереалістично - вважати, що Німеччина може збільшити свій військовий бюджет більш, ніж на 70 млрд євро в рік", - заявив Габріель в п'ятницю в Брюсселі під час зустрічі зі своїми колегами з НАТО, повідомляє Zeit-online.

Нагадаємо, раніше держсекретар США Рекс Тіллерсон дав союзникам з НАТО два місяці на підготовку планів щодо збільшення видатків на оборону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram