ГоловнаСвіт

У Мінську поліція проводить обшук на телеканалі "Белсат" у справі трирічної давності

"Белсат" пов'язує такі дії силовиків з висвітленням акцій протесту 25 березня.

У Мінську поліція проводить обшук на телеканалі "Белсат" у справі трирічної давності
Фото: tvnews.by

Міліція прийшла з обшуками в два офіси телеканалу "Белсат", які розміщені біля Академії наук і на вулиці Жовтневій у столиці Білорусі.

Про це повідомляють на сайті правозахисного центру "Вясна".

Мінське ГУВС заявило, що проводиться перевірка за фактом "незаконного використання товарного знака BELSAT". Цю справу телеканал програв у Верховному суді Білорусі ще в 2014 році.

Керівник одного з відділів телеканалу Олексій Диковицький пов'язує обшуки з активним висвітленням в ефірі та на сайті акцій протесту проти Декрету №3 і розгону силовиками Маршу, присвяченого Дню Волі 25 березня.

"Це розлютило владу, тому що ми ще маємо такий важіль і можемо вивести "картинку" на екран, а не тільки показувати в інтернеті. Тепер влада намагається обмежити інформацію про протести. Перші симптоми цього ми бачили ще в першій половині березня, коли почали затримувати наших журналістів. "Белсат" готовий до таких дій. Новини на нашому телеканалі будуть виходити незважаючи ні на що", - наголосив Диковицький.

Нагадаємо, 25 березня в Білорусі відзначають День Волі. В цей день у Мінську, а також інших містах, пройшли акції, хоча міська влада не дала на це дозвіл. Співробітники ОМОНу оточили активістів, розбили їх на групи і масово затримували, із застосуванням сили. Кілька десятків журналістів, у тому числі іноземних, а також правозахисників, також затримали. Крім того, були затримані троє громадян України. Одну людину білоруський суд заарештував на 15 діб, а двом іншим призначив депортацію.

В ОБСЄ засудили такі дії силовиків і закликали владу Білорусі утриматися від переслідування інакомислячих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram