ГоловнаСвіт

Інвестиції в оборону Європи - у її власних інтересах, а не США, - Столтенберг

Генсек НАТО привітав гнучкість і відданість союзників Альянсу.

Інвестиції в оборону Європи - у її власних інтересах, а не США, - Столтенберг
Генеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг
Фото: EPA/UPG

Інвестиції в оборону Європи - у її власних інтересах, вона не повинна робити це лише для того, щоб задовольнити США.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг напередодні засідання голів МЗС країн-членів НАТО в Брюсселі, передає кореспондент LB.ua.

При цьому голова Альянсу нагадав, що 28 держав-членів узгодили збільшення витрат на оборону ще у 2014 році.

"Збільшення витрат на оборону - це не для того, щоб задовольнити США, це великі інвестиції в європейську безпеку, це важливо для Європи", - сказав Столтенберг, додавши, що раніше всі держави-члени організації домовилися збільшити свої витрати на оборону до 2% ВВП. "Зараз ми спостерігаємо, що все більше країн рухаються до цієї мети. Тож ми рухаємося у правильному напрямку", - підсумував він.

Генсек НАТО також зазначив, що зараз поблизу Європи тривають кілька криз, зокрема в Африці і на Близькому Сході. Він також підкреслив, що Європа розташована дуже близько від дедалі агресивнішої Росії, яка хоче використовувати силу проти своїх сусідів в Україні.

Крім того, Столтенберг заявив, що радий тому, що члени Альянсу змогли перенести зустріч голів МЗС, яка спочатку була запланована на 5-7 квітня, на більш ранній термін. "Це показує гнучкість НАТО і прихильність до організації союзників по Альянсу. Це свідчить про те, що ми одностайні в необхідності зміцнювати НАТО", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше Столтенберг заявив, що в НАТО і Росії залишаються "чіткі розбіжності" з приводу ситуації в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram