ГоловнаСвіт

Колишній радник Трампа готовий допомогти розслідуванню справи про російські зв'язки в обмін на імунітет

"Генералу Флінну, безумовно, є що розповісти, і він дуже хоче це зробити".

Колишній радник Трампа готовий допомогти розслідуванню справи про російські зв'язки в обмін на імунітет
Майкл Флинн
Фото: EPA/UPG

Колишній радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн готовий допомогти розслідуванню Конгресу про зв'язки передвиборного штабу Трампа з Росією, якщо йому, Флінну, нададуть імунітет.

Про це пише "Голос Америки".

Газета Wall Street Journal у четвер першою повідомила про те, що Флінн веде переговори в спробі домогтися імунітету, однак ніхто поки що не погодився на його умови.

"Генералу Флінну, безумовно, є що розповісти, і він дуже хоче це зробити, якщо дозволять обставини. На цей момент ми не будемо коментувати деталі дискусій між представником генерала Флінна і комітетами з розвідки Палати представників і Сенату, але підтвердимо, що такі переговори тривають", - заявив пізніше в четвер адвокат Флінна Роберт Келнер.

"Ні одна розумна людина... не буде піддавати себе допиту в настільки політизованій обстановці полювання на відьом без гарантій, що його не почнуть несправедливо переслідувати", - додав адвокат.

Флінн пішов у відставку з посади радника Трампа після того, як з'ясувалося, що він ввів віце-президента Майка Пенса в оману щодо своїх контактів із російським послом Сергієм Кисляком.

Комітети з розвідки Сенату і Палати представників намагаються з'ясувати, чи співпрацював хтось із наближених Трампа з російською владою з метою втручання в торішні президентські вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram