ГоловнаСвіт

У Росії учитель назвав школярів фашистами і пообіцяв закопати їх

"Педагог" заявив, що лібералізм веде людство у пекло.

Учитель історії у класичній гімназії російського Томська прочитав школярам лекцію з протидії екстремізму, на якій відчитав тих, хто 26 березня вийшов на мітинги проти корупції, передає Сноб.

Один з учнів передав відеозапис лекції місцевому виданню ТБ-2.

Вчитель заявив, що читає лекцію за розпорядженням директора школи. Він застеріг дітей від небезпек, які їм загрожують, якщо до влади прийде опозиціонер Олексій Навальний, який організував мітинги 26 березня. П'ять осіб з цього класу ходили на акції.

Педагог прирівняв лібералізм до фашизму. Після цього він звинуватив учнів у фашизмі і заявив, що суспільство хоче "вас всіх закопати".

"У суспільстві настрій вас всіх закопати. Бо завдяки вам [нерозбірливо] велика країна [нерозбірливо] підприємства, школи позакривали", - цитує видання "вчителя".

Також він заявив, що лібералізм веде людство у пекло.

"Лібералісти хочуть запровадити панування англосаксів у світі. І ви підтримуєте через свою недоумкуватість англосаксів. Фашисти уявляли себе арійською нацією, істинними арійцями. А ким ви уявляєте себе? Ви ж холопи англосаксів", - звернувся він до школярів.

Повідомляється також, що 28 березня волонтери штабу Навального в Томську опублікували запис розмови викладача фізики Томського державного університету Миколи Пічкурова зі студентами. Він теж лаяв тих, хто вийшов на мітинги проти корупції.

Нагадаємо, в неділю, 26 березня, в Москві та низці міст РФ пройшли антикорупційні мітинги. Приводом стало розслідування Фонду боротьби з корупцією опозиціонера Олексія Навального, який опублікував матеріали про "корупційну імперію" прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва під назвою "Він вам не Дімон".

У фонді стверджують, що Медведєв і його оточення створили злочинну схему, засновану на благодійних фондах, якими керують друзі, однокурсники та довірені особи глави уряду.

Учасники мітингів вимагали реакції російської влади на розслідування Навального. Втім, на федеральних телеканалах і державних ЗМІ РФ протести особливо не висвітлювали, а по всіх містах пройшли масові затримання учасників акцій. Затримали і самого Навального.

Раніше повідомлялося, що президент Росії вперше за тиждень відреагував на масштабні акції проти корупції, які пройшли 26 березня по всій країні. Володимир Путін порівняв антикорупційні мітинги в РФ з Євромайданом і "арабською весною".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram