ГоловнаСвіт

Путін порівняв антикорупційні мітинги в РФ з Євромайданом і "арабською весною"

Президент Росії вперше відреагував на акції протесту 26 березня.

Путін порівняв антикорупційні мітинги в РФ з Євромайданом і "арабською весною"
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін уперше за тиждень відреагував на масштабні акції проти корупції, які пройшли 26 березня по всій країні.

Коментуючи їх на Арктичному форумі, він згадав про Євромайдан в Україні, а також про "арабську весну", пише РБК.

"Ми послідовно виступаємо за боротьбу з корупцією... Проблема останнім часом стала меншою, про що свідчать опитування громадськості. Я вважаю неправильним, коли політичні сили намагаються використати цей інструмент для своєї розкрутки, а не для поліпшення ситуації в країні", - заявив Путін.

"Це інструмент арабської весни. Ми дуже добре знаємо, до чого це призвело. Це ж стало приводом для державного перевороту в Україні й затягнуло країну в хаос. Усі, хто виходять за рамки закону повинні нести відповідальність у рамках російського законодавства", - додав він.

Нагадаємо, в неділю, 26 березня, в Москві та низці міст РФ пройшли антикорупційні мітинги. Приводом стало розслідування Фонду боротьби з корупцією опозиціонера Олексія Навального, який опублікував матеріали про "корупційну імперію" прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва під назвою "Він вам не Дімон".

У фонді стверджують, що Медведєв і його оточення створили злочинну схему, засновану на благодійних фондах, якими керують друзі, однокурсники і довірені особи голови уряду.

Учасники мітингів вимагали реакції російської влади на розслідування Навального. Попри це, на федеральних телеканалах і державних ЗМІ РФ протести особливо не висвітлювали, а по всіх містах пройшли масові затримання учасників акцій. Затримали і самого Навального. У московському офісі ФБК силовики провели обшуки, а потім опечатали його.

Медведєв у день протестів "непогано покатався на лижах".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram