ГоловнаСвіт

Трамп і Путін можуть зустрітися в Фінляндії

Зустріч може бути організована в рамках Арктичного саміту.

Трамп і Путін можуть зустрітися в Фінляндії
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп і президент Росії Володимир Путін можуть провести свою першу зустріч у Фінляндії.

Агентство ТАСС пише, що під час міжнародного арктичного форуму, який проходить в Архангельську, президент Фінляндії Саулі Нііністьо запропонував скликати Арктичний саміт для обговорення питань регіону. Відповідаючи на запитання ведучого про можливість зустрічі Путіна і Трампа на полях саміту, Нііністьо зазначив, що Фінляндія "була б дуже рада провести такий саміт".

Путін, який теж присутній на форумі, заявив, що готовий поїхати до Фінляндії і зустрітися там з Трампом, якщо такий захід буде підготовлено.

"Якщо це станеться, то ми будемо раді взяти участь і я буду радий взяти участь у такому заході. Якщо ні, ну тоді в рамках звичайних зустрічей подібного роду на "двадцятці" [в Німеччині в липні], думаю, що така зустріч може відбутися", - сказав Путін.

Водночас посол України у Фінляндії Андрій Олефіров в ефірі 112 каналу заявив, що на сайті президента Нііністьо жодної згадки про те, що президент організовує таку зустріч, немає. Але він не відкинув, що під час Арктичного саміту така зустріч може відбутися.

Починаючи з травня 2017 року Фінляндія головуватиме в Арктичній раді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram