ГоловнаСвіт

У Москві затримали заступника директора Ермітажу

Михайла Новікова відправили під домашній арешт до 23 травня.

У Москві затримали заступника директора Ермітажу
архивное фото
Фото: vesti.ru

Лефортовський суд Москви відправив під домашній арешт заступника директора музею Ермітаж Михайла Новікова.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі з посиланням на прес-службу суду.

За даними суду, Новікова відправили під домашній арешт до 23 травня. Повідомляють, що він проходить у справі про шахрайство, проте деталей цієї справи не уточнюють.

Раніше російські ЗМІ повідомили, що в Москві затримали сина Новікова, який працює в міністерстві культури. Однак в самому відомстві інформацію про затримання спростовують. "Інформація про затримання Артема Новікова не відповідає дійсності. Це свідчить про рівень сучасної журналістики. На жаль, ЗМІ аж ніяк не завжди спроможні навіть на перевірку інформації і готові будь-яку неперевірену новину подавати як сенсацію", - заявила прес-секретар мінкультури РФ.

Про затримання Новікова першим написало петербурзьке видання "Фонтанка". Стверджують, що чиновника затримали ще 28 березня в рамках розслідування справи про шахрайство в особливо великому розмірі. У повідомленні йшлося, що співробітники ФСБ допитують Новікова і вирішують, відпустити його після допиту чи відправити в суд клопотання про його арешт. Також про затримання Новікова написали інші інформагентства, але всі вони посилалися на анонімні джерела.

Нагадаємо, наприкінці січня ФСБ провела обшуки в Ермітажі і почала вилучати документи в музеї. Оперативники заявили, що музей уклав контракт на 3,67 млрд рублів ($61 млн) з московською компанією, керівництво і власники якої були причетними до так званої "справи реставраторів".

Звинувачення в цій справі висунули, зокрема, колишньому заступнику міністра культури Росії Григорію Пірумову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram