ГоловнаСвіт

Російський бізнесмен Дерипаска запропонував розповісти Конгресу США про зв'язки з Манафортом

Манафорт погодився відповісти на запитання комітетів з розвідки Палати представників і Сенату.

Російський бізнесмен Дерипаска запропонував розповісти Конгресу США про зв'язки з Манафортом
Олег Дерипаска
Фото: suchkov.net

Російський мільярдер Олег Дерипаска заявив, що готовий брати участь у слуханнях у Конгресі США з приводу його контактів з колишнім головою передвиборного штабу президента Дональда Трампа Полом Манафортом

Заява Дерипаски з'явилася на сторінках The Wall Street Journal як платне оголошення.

Підприємець висловив готовність "відстояти свою репутацію і ім'я", а також спростував твердження про те, що він займався просуванням інтересів російського президента Володимира Путіна. Дерипаска застеріг ЗМІ від тиражування заяв про його ймовірну діяльність.

Сам Манафорт також погодився відповісти на запитання комітетів з розвідки Палати представників і Сенату.

"Я готовий взяти участь у будь-яких слуханнях у Конгресі США з цього питання, щоб відстояти свою репутацію і ім'я", - йдеться в офіційній заяві Дерипаски.

Раніше стало відомо, що Манафорт упродовж декількох років співпрацював з Дерипаскою у рамках просування Росії за кордоном. Стверджувалося, що за допомогу Москві Манафорт отримував $10 млн щорічно.

Представники Дерипаски відкинули повідомлення про те, що Манафорт міг діяти в інтересах російського керівництва. Співпрацю пояснили винятково діловими відносинами.

Манафорт покинув пост голови штабу Трампа в серпні 2016 року після публікацій про те, що він отримував гроші від української Партії регіонів з 2007-го по 2012 рік. У цей час у США розслідують сумнівні банківські операції Манафорта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram