ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Жителі чеченського села поскаржилися на побиття і погрози з боку силовиків

Жителі чеченського села поскаржилися на побиття і погрози з боку силовиків
Рамзан Кадыров

Жителі чеченського села Давиденко Ачхой-Мартанівського району відправили голові Чечні Рамзану Кадирову звернення, в якому йдеться про побиття та затримання людей співробітниками силових відомств.

Про це повідомляє "Кавказский узел".

"Люди в поліцейській формі жорстоко поводилися з жителями цього села. Вони били не тільки чоловіків, а й жінок, погрожували смертю тим, хто вийде проти них, вживали некультурні слова, забрали телефони всіх, хто знімав цей інцидент, забрали кількох людей і досі не відпускають. Одну жінку доставили в лікарню, її розтоптали, в результаті отримала кульове поранення тільки за те, що вона заступилася", - йдеться у зверненні.

Жителі Давиденка висловили впевненість, що голова республіки Рамзан Кадиров не знає про подію. Вони просять його "допомогти і зупинити цей безлад".

Раніше селяни влаштували віче проти дій силовиків, пише "Кавказ.Реалии". Відеозапис зібрання опублікували в інтернеті.

Пізніше в село, за словами джерела видання, прибув голова парламенту Чечні Магомед Даудов і зажадав від жителів розповісти, хто опублікував відео в інтернеті.

"Погрожують тим, що не відпустять трьох затриманих, щодо ось-ось порушать кримінальні справи за зазіхання на життя поліцейських", - розповіли співрозмовники "Кавказ.Реалий".

Раніше жителі Давиденка відмовилися платити штраф 75 тис. рублів за вже побудовані будинки, які, за словами місцевої влади, були незаконними спорудами, тому що не були включені до реєстру сільської адміністрації.

Після цього, як розповів співрозмовник "Кавказ.Реалий", в селі "зібралися озброєні люди і техніка", а між жителями і поліцейськими почалася бійка. У відділення поліції спочатку забрали близько 20 осіб, але пізніше майже всіх їх відпустили. У дільниці села Закан-Юрт Ачхой-Мартанівського району залишилися троє затриманих.

У листопаді стало відомо, що жителя чеченського села Кенхі Рамазана Джалалдінова, який у відеозверненні до президента Володимира Путіна критикував місцеву владу, засудили до 160 годин обов'язкових робіт, визнавши винним у наклепі. Після запису відеозвернення будинок Джалалдінова спалили, а його родину видворили з республіки. Кадиров тоді заявив, що житель Кенхі сам "вивіз свою сім'ю й імітував підпал житла". Джалалдінов також розповідав про погрози з боку заступника голови МВС Чечні Алти Алаудінова, який, за його словами, зажадав припинити говорити про проблеми Кенхі, інакше "його спіткає та сама доля, що й убитих (братів) Ямадаєвих, правозахисницю Наталію Естемірову і політика Бориса Нємцова".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram