ГоловнаСвіт

Сенат США підтримав вступ Чорногорії до НАТО

США і Іспанія залишаються єдиними країнами, які не схвалили прохання Чорногорії щодо офіційного членства.

Сенат США підтримав вступ Чорногорії до НАТО
Сенат США
Фото: partbilet.ru

Сенат США переважною більшістю голосів проголосував за те, щоб схвалити заявку Чорногорії на вступ у НАТО, відкривши таким чином балканській країні дорогу до членства в Альянсі.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"27 березня 97 сенаторів проголосували за завершення дебатів і дозвіл на голосування наприкінці цього тижня про ратифікацію членства Чорногорії в НАТО. Проти висловилися лише сенатори-республіканці Ренд Пол і Майк Лі", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що остаточне голосування пройде у верхній палаті Конгресу США. Тільки-но це відбудеться, Іспанія залишиться єдиною з 28 країн Альянсу, яка повинна схвалити прохання Чорногорії щодо офіційного членства.

Відзначимо, що підтримка США щодо наміру Чорногорії вступити в Альянс виявилася доволі потужною, хоча деякі спостерігачі припускали, що лояльна риторика президента Дональда Трампа щодо Росії може призвести до ослаблення підтримки розширення НАТО. Експерти переконують, що членство Чорногорії в НАТО наблизить країну до політичних і економічних структур Європи, а також посилить роздратування з боку Москви, яка виступає проти розширення Альянсу.

Нагадаємо, вступ Чорногорії в Альянс погодили в 2016 році. Наприкінці лютого 2017 року голова чорногорського МЗС заявив, що Чорногорія планує стати членом НАТО вже в травні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram