ГоловнаСвіт

Росія відмовилася допомогти США розслідувати відмивання російських грошей

15 травня у федеральному суді в Нью-Йорку має розпочатися розгляд цивільного позову до компанії Prevezon Holdings, що належить росіянину.

Росія відмовилася допомогти США розслідувати відмивання російських грошей
Фото: www.tatar-inform.ru

Федеральна прокуратура США заявила, що влада Росії відмовилася співпрацювати у справі про відмивання російських грошей у Сполучених Штатах.

Як повідомляє "Радіо Свобода", прокуратура попросила американський суд долучити до справи за позовом до компанії Prevezon свідчення і документи, отримані російським адвокатом.

"Оскільки Росія відмовилася співпрацювати з американськими слідчими, прокуратура просить суддю долучити до справи документи і відеозапис показань російського адвоката, імені котрого не розголошують. Ці документи, що проливають світло на походження коштів, використаних для купівлі нью-йоркської нерухомості, були виявлені адвокатом під час ознайомлення з матеріалами іншої справи", - йдеться в повідомленні.

15 травня у федеральному суді в Нью-Йорку має розпочатися розгляд цивільного позову до зареєстрованої на Кіпрі компанії Prevezon Holdings, власником якої є росіянин Денис Кацив, син колишнього віце-президента РЗ Петра Кацива. Прокуратура звинувачує компанію в тому, що вона придбала нерухомість у Нью-Йорку на кошти, які були отримані в результаті шахрайства, розкритого юристом фонду Hermitage Сергієм Магнітським. За даними слідства, близько $2 млн з $230 млн, які, ймовірно, були викрадені шахраями, було витрачено на придбання квартир у Нью-Йорку.

Запит прокуратури надійшов до суду через два дні після того, як в реанімації з важкими травмами опинився адвокат матері Магнітського Микола Горохов, який випав з вікна своєї квартири за нез'ясованих обставин. За словами голови фонду Hermitage Білла Браудера, Микола Горохов мав давати свідчення під час судового процесу в Нью-Йорку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram