ГоловнаСвіт

Комітет Сенату США має намір розпитати зятя Трампа про контакти з російською владою

Кушнер стане найближчою до президента людиною, яку допитають у рамках розслідування ролі РФ у американських виборах.

Комітет Сенату США має намір розпитати зятя Трампа про контакти з російською владою
Джаред Кушнер и Иванка Трамп
Фото: EPA/UPG

Комітет з розвідки Сенату США планує викликати зятя президента та його старшого радника Джареда Кушнера у рамках розслідування даних про зв'язки між командою Дональда Трампа і Росією. Кушнер погодився дати свідчення у рамках проведеного Сенатом розслідування можливого втручання Росії у президентські вибори 2016 року, повідомляє Голос Америки.

Як зазначається, Кушнер стане найближчою до президента людиною, яку допитають у рамках розслідування ролі Росії у виборах 2016 року.

Комітет хоче розпитати Кушнера про дві зустрічі з послом США Сергієм Кисляком у "Вежі Трампа" у Нью-Йорку, які відбулися у грудні, а також про зустріч з головою російського державного банку розвитку "Зовнішекономбанк", повідомляє Times з посиланням на неназвані джерела в адміністрації і Конгресі.

На початку грудня Кушнер організував зустріч з Кисляком, на якій був присутній екс-радник Трампа з національної безпеки Майкл Флінн, якого відправлено у відставку після того, як з'ясувалося, що він надав неповну інформацію про свої контакти з послом.

За даними The New York Times, пізніше у грудні Кисляк попросив провести ще одну зустріч, на яку Кушнер відправив свого заступника. Російський посол також попросив Кушнера зустрітися з головою "Зовнішекономбанку" Сергієм Горковим, який також входить до списку санкцій ЄС, складеного після російського втручання в Україні.

Нагадаємо, в лютому радник президента США Дональд Трамп з питань національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку у зв'язку зі звинуваченнями в закулісних зв'язках з Росією. Перед цим стало відомо, що за місяць до інавгурації Трампа Флінн в приватному порядку обговорював питання санкцій з послом Росії в Штатах Сергієм Кисляком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram