ГоловнаСвіт

Держави, що володіють ядерною зброєю, проігнорували засідання ООН щодо без'ядерного світу

Резолюцію Генасамблеї ООН про проведення переговорів підтримали 123 країни.

Держави, що володіють ядерною зброєю, проігнорували засідання ООН щодо без'ядерного світу
Фото: sibnovosti.ru

Країни, що володіють ядерною зброєю: США, Росія, Китай, Франція, Великобританія і більш як 30 інших, - вирішили не брати участі в переговорах в рамках ООН про відмову від ядерної зброї, які почалися в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку, повідомляє DW.

Про неучасть представників цих країн в переговорах за договором про повну заборону цього виду зброї масового знищення, повідомляє AP.

За словами постійної представниці США в ООН Ніккі Хейлі, Сполучені Штати виступають за без'ядерний світ, але одночасно вони "реалістично" оцінюють шанси досягти цього, з огляду на необхідність захисту своїх громадян.

Хейлі також зазначила, що Вашингтон за десятиліття чинності підписаного в 1970-ті роки Договору про нерозповсюдження ядерної зброї і так скоротив свій ядерний арсенал на 85 відсотків.

Країни, що відмовилися від участі в переговорах щодо без'ядерного світу, мають зобов'язання в рамках Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, наголосила Хейлі.

Загалом 123 країни підтримали резолюцію Генеральної Асамблеї ООН про проведення переговорів про повну відмову від ядерної зброї.

Нагадаємо, президент Китаю запропонував заборонити ядерну зброю у всьому світі. Лідер КНР заявив, що "великі держави повинні поважати ключові інтереси всіх інших".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram