ГоловнаСвіт

Туреччина ввела мита на російські товари

Мито на кукурудзу і пшеницю становитиме 120%.

Туреччина ввела мита на російські товари

Туреччина ввела мита на ввезення низки товарів з Російської Федерації.

Як повідомляє Deutsche Welle, мита ввели з 15 березня 2017 року.

Мито на кукурудзу і пшеницю становитиме 130%, рису - 45%, соняшникової олії - 36%, шроту соняшнику - 13,5%, бобових культур - 9,7%.

У міністерстві сільського господарства РФ заявили, що мита "створюють певні труднощі", у зв'язку з чим заплановане освоєння нових "перспективних ринків збуту". Поставки планують збільшувати в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, а також у країнах Латинської Америки і Африки.

Повідомляють також, що протягом останніх трьох років Туреччина скорочує закупівлі російських товарів, які тепер обкладають митом.

Експерти припускають, що Туреччина ввела нові мита з метою домогтися постачання помідорів в Росію. Російські фахівці вважають, що від введення мит збитків зазнають і в Туреччині, тому оптимальним варіантом називають договір про безмитне ввезення сільгосппродукції з РФ.

Нагадаємо, 1 грудня 2015 року РФ затвердила список заборонених до ввезення продуктів з Туреччини. Під санкції потрапили помідори, огірки, цибуля-шалот і ріпчаста цибуля, цвітна капуста і броколі, сушені та свіжі цитрусові (мандарини, апельсини і їхні гібриди), терен, свіжі яблука і груші, абрикоси, нектарини і персики, сливи, а також суниця, полуниця і виноград.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram