ГоловнаСвіт

США заявили про ліквідацію лідера "Аль-Каїди" в Афганістані

Карі Ясіна вбили в результаті авіаудару 19 березня

США заявили про ліквідацію лідера "Аль-Каїди" в Афганістані
Американский беспилотник MQ-1 Predator
Фото: EPA/UPG

Пентагон повідомив про знищення лідера Аль-Каїди Карі Ясина в провінції Пактіка в Афганістані. За даними відомства, він відповідальний за загибель десятків мирних жителів, а також двох американських солдатів. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

У заяві, опублікованій на сайті міністерства оборони США, йдеться, що Карі Ясіна вбили в результаті авіаудару 19 березня.

"Смерть Карі Ясина свідчить про те, що терористи, які порочать іслам і навмисно ціляться в невинних людей, не підуть від правосуддя", - заявив міністр оборони Джеймс Меттіс.

За інформацією спецслужб, Ясін - уродженець Пакистану - пов'язаний з Аль-Каїдою і відповідальний за підготовку низки терактів, серед яких вибух у готелі в Ісламабаді 20 вересня 2008 року. Тоді загинули 54 людини, серед яких і посол Чехії, 266 осіб отримали поранення.

Як наголошується в заяві Пентагону, цей напад також забрав життя американських солдатів: майора військово-повітряних сил Родольфо Родрігеса і офіцера ВМФ Метью Дж. О'Браяна.

Також в повідомленні міноборони США повідомляється, що Ясін відповідальний за напад в Лахорі в 2009 році: ціллю атаки став автобус, в якому перебувала команда Шрі-Ланки з крикету. Тоді шестеро пакистанських поліцейських і двоє мирних жителів загинули, також шестеро членів команди отримали поранення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті удару безпілотника в сирійській провінції Ідліб було вбито заступника лідера "Аль-Каїди" Абу Хайр аль-Масрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram