ГоловнаСвіт

У ДР Конго бойовики відтяли голови 40 поліцейським

Співробітники правоохоронних органів потрапили в полон 24 березня. 

У ДР Конго бойовики відтяли голови 40 поліцейським
архивное фото
Фото: EPA/UPG

У Демократичній Республіці Конго бойовики збройної групи "Камвіна Нсапу" відтяли голови 40 поліцейським, заявили в суботу представники місцевої влади.

Про це пише Reuters.

Співробітники правоохоронних органів потрапили в полон в 24 березня, коли бойовики атакували конвой між містами Кананга і Чікапа. Шістьох поліцейських бойовики відпустили, оскільки ті говорили місцевим діалектом. Подія стала найсерйознішим нападом із серпня 2016 року, коли почалися зіткнення влади з рухом "Камвіна Нсапу" в південно-західній частині країни.

Камвіна Нсапу (справжнє ім'я - Жан-П'єр Панді) був конголезьким вождем, який претендував на владу в окремих регіонах провінцій Східне Касаї, Касаї та Центральне Касаї. Солдати вбили його в серпні 2016 року, після чого рух бойовиків, названий на його честь, почав вести активну боротьбу проти влади Конго, здебільшого нападаючи на урядові будівлі й церкви, а також на представників національних сил безпеки. За повідомленнями, незаконне формує також вербує і використовує дітей.

Повстання племені жорстоко придушується місцевою владою. У середині лютого повідомлялося, що солдати національної армії ДРК протягом декількох днів убили, щонайменше, 100 осіб, серед них 39 жінок із племені Камвіна Нсапу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram