ГоловнаСвіт

Лідери ЄС підписали декларацію про відданість спільному майбутньому

60 років тому було укладено Римський договір, котрий заклав основу для утворення єдиної Європи.

Голови держав і урядів 27 країн Європейського Союзу на ювілейному саміті в Римі підписали підсумкову декларацію до 60-річчя Римських договорів.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У цьому документі лідери країн ЄС підтвердили свою відданість спільному майбутньому в складі ЄС.

Підписання документа відбулося в Палаці консерваторів на Капітолійському пагорбі, де 25 березня 1957 року шість країн - ФРН, Франція, Італія, Бельгія, Нідерланди та Люксембург - уклали Римський договір, котрий заклав основу для освіти Європейського Економічного Співтовариства (ЄЕС) і єдиної Європи.

Напередодні федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила впевненість, що приклад Великобританії, громадяни якої проголосували за відмову від членства в ЄС, більше не буде наслідувати жодна країна Євросоюзу. 29 березня уряд Великобританії подасть офіційну заяву про вихід зі складу ЄС.

Нагадаємо, раніше в Німеччині відбулися масові акції за єдину Європу. Демонстрації відбулися в Дрездені, Лейпцигу, Гамбурзі, Вісбадені, Ульмі, Тюбінгені, Кобленці, Дюссельдорфі, Нюрнберзі та інших містах. Як заявили організатори, метою проведення демонстрацій є підтримка єдиної демократичної Європи на тлі майбутніх виборів у Франції та Німеччині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram