ГоловнаСвіт

США і Словаччина готові приєднатися до ліквідації наслідків вибухів у Балаклії

Обговорюється питання залучення Євроатлантичного центру протидії катастрофам для допомоги з розмінуванням.

США і Словаччина готові приєднатися до ліквідації наслідків вибухів у Балаклії
Фото: Сергей Нужненко

У НАТО вже висловили готовність надати допомогу Україні в ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на арсеналі в Балаклії Харківської області. Зокрема, позитивну відповідь отримано від декількох країн Альянсу, зокрема, США та Словаччини.

Про це віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила за результатами зустрічі з представниками Євроатлантичного центру протидії катастрофам у п'ятницю в Брюсселі, повідомляє Укрінформ.

"Ми обговорили з нашими партнерами з НАТО питання залучення Євроатлантичного центру протидії катастрофам для того, щоб допомогти з розмінуванням", - розповіла Климпуш-Цинцадзе.

Вона зазначила, що за дорученням Президента України це питання зараз активно опрацьовують дипломати Місії України при НАТО.

Нагадаємо, вночі 23 березня в місті Балаклія Харківської області на території найбільшого в Україні військового складу Міністерства оборони виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія - на склади з безпілотника скинули запалювальні пристрої.

Президент Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ, Міноборни та Державній службі з надзвичайних ситуацій терміново залучити допомогу НАТО для гуманітарного розмінування в Балаклії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram