ГоловнаСвіт

У Мінську затримали українську журналістку Бердинських (оновлено)

"Кажуть, надійшло повідомлення про злочин".

У Мінську затримали українську журналістку Бердинських (оновлено)
Кристина Бердинских
Фото: facebook.com/kristina.berdinskikh

У столиці Білорусі міліція затримала журналістку видання "Новий час" Христину Бердинських.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Ми в бусі. Нас 13 чоловік. Нам кажуть, що ми не затримані. Привезли з'ясовувати обставини в Московське РОВД. З буса не випускають", - написала Бердинських.

Вона також повідомила, що затримання відбулося на вулиці Фабриціуса, 4, куди приїхав наряд міліції нібито через надходження повідомлення про злочин.

Раніше журналістка повідомила, що має акредитацію і працює в Мінську офіційно.

"Мінськ. Вул. Фабриціуса, 4. Сюди прийшли родичі принести передачі затриманим (під час маршу "дармоїдів", - ред.). Приїхав наряд міліції. Кажуть, надійшло повідомлення про злочин. Переписали особисті дані 13 осіб. Мої в тому числі. Я акредитована і працюю офіційно в Мінську. Нікого не випускають. Що з нами робити, не знають. Сказали чекайте. Поруч синій бус. Просять пройти в бус", - написала Бердинських.

Оновлення. Бердинських, а також ще трьох затриманих журналістів відпустили.

"Журналістів (чотири людини, серед яких і я) відпустили. Інші 10 або 11 чоловік залишилися в міліції. Напишу трохи пізніше подробиці", - написала журналістка в Фейсбуці.

Нагадаємо, 21 березня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що в країні затримали кілька десятків бойовиків, які готували "провокацію зі зброєю". За його словами, гроші так званим бойовикам йшли через Польщу і Литву, а тренувалися вони в "таборах", в тому числі нібито на території України. Після цього СБУ направила до Білорусі запит щодо заяв Лукашенка про табори бойовиків в Україні.

МЗС України назвало заяви білоруського президента провокаційними і такими, що не відповідають дійсності.

Затримання в Білорусі почалися кілька днів тому, проте досі спецслужби не робили офіційних коментарів. У журналістів та опозиції є сумніви в достовірності відомостей про затриманих, які повідомляють публіці на держтелеканалах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram