ГоловнаСвіт

Конгрес США відклав голосування з приводу Obamacare

Республіканська більшість має багато сумнівів і претензій до нового законопроекту про охорону здоров'я.

Конгрес США відклав голосування з приводу Obamacare
Флаг США на мачте Капитолия, где заседает Конгресс США
Фото: EPA/UPG

Республіканці, які становлять більшість у палаті представників Конгресу США, в четвер не змогли підтримати новий законопроект про охорону здоров'я, запропонований адміністрацією президента США Дональда Трампа.

Голосування може відбутися сьогодні, 24 березня.

Як демократична меншість, так і республіканська більшість, мають багато сумнівів і претензій до нового законопроекту, повідомляє DW.

Представник Республіканської партії Кріс Коллінз заявив про тиск з боку адміністрації президента. "Президент сказав, що він хоче голосування завтра (в п'ятницю, - ред.). Якщо (законопроект, - ред.) не пройде, ми залишимо тему охорони здоров'я (...), ми будемо рухатися до інших питань її порядку денного", - цитує Коллінза інформагентство AFP.

Законопроект, підготовлений адміністрацією Трампа, так званий American Health Care Act (AHCA), повинен був замінити Obamacare, програму, яку сім років тому запропонував президент Барак Обама. Критики пропозиції Трампа відзначають, що новий законопроект позбавить медстрахування 24 млн американців. Водночас консервативна частина республіканців також незадоволена AHCA, оскільки вважає його "полегшеною версією" Obamacare.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram