ГоловнаСвіт

Марін Ле Пен закликала Путіна об'єднати зусилля в боротьбі з тероризмом

Путін заявив, що Росія "не хоче якось впливати" на вибори у Франції 

Марін Ле Пен закликала Путіна об'єднати зусилля в боротьбі з тероризмом
Фото: EPA/UPG

Ультраправий кандидат у президенти Франції Марін Ле Пен заявила, що Росія і Франція належать до країн, які є реальними борцями з тероризмом і лише разом можуть подолати це зло.

З такою заявою вона виступила в ході зустрічі із президентом РФ Володимиром Путіним у Москві, куди вона прибула на запрошення російських парламентаріїв, повідомляється  на сайті Кремля

"Безумовно, терористична небезпека є загрозою постійно. ... Ми стикаємося з новою формою тероризму - індивідуальною, коли терористи входять у потік мігрантів на вимогу терористичних організацій, таких як" Ісламська держава ", - сказала Ле Пен, нагадаємо, що раніше цього тижня було скоєно теракт у Лондоні.

"... Я думаю, що було б корисно обмінюватися відомостями розвідки між нашими країнами", - додала кандидат у президенти Франції.

Путін зі свого боку нагадав  про теракт, що стався сьогодні в Чечні, зазначивши, що "ми повинні усвідомити реальність цієї загрози і об'єднати зусилля в боротьбі з тероризмом".

Також Марін Ле Пен і Путін погодилися в необхідності допомогти розвитку африканського регіону, зокрема - Сахарі і Сахелі, де, як пояснила французький політик, молодь, зневірившись, іноді намагається вступити до лав терористичних організацій.

Крім того, Путін заявив, що знає про активний розвиток передвиборної кампанії у Франції. 

"Ми в жодному разі не хочемо якось впливати на події, що відбуваються, але залишаємо за собою право спілкуватися з усіма представниками всіх політичних сил країни, так само, як роблять наші партнери в Європі, Сполучених Штатах", - заявив російський лідер.

Як повідомляє "Інтерфакс", раніше в п'ятницю Ле Пен на зустрічі в Москві з членами комітету Держдуми з міжнародних справ заявила про існування двох головних загроз світу. "Цей новий світ, який виникає зараз на наших очах, уже стикається з двома гігантськими, найбільшими викликами - це глобалізм і це ісламський фундаменталізм", - сказала Ле Пен.

Вона додала, що ісламський фундаменталізм завдає ударів по миру й безпеці за допомогою терористичних актів.

Нагадаємо, що на початку березня Європарламент позбавив Марін Ле Пен імунітету. Кандидату в президенти Франції може загрожувати тюремний термін і штраф за публікацію у Тwitter фотографії вбивства кількох заручників бойовиками терористичного угруповання ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram