ГоловнаСвіт

Делегація Молдови відмовилася їхати на Парламентську асамблею СНД у Росії

У Молдові образилися на упереджене ставлення співробітників спецслужб РФ до молдовських офіційних осіб.

Делегація Молдови відмовилася їхати на Парламентську асамблею СНД у Росії

Делегація Республіки Молдова не братиме участі в засіданні Парламентської асамблеї СНД, яке пройде в Санкт-Петербурзі з 26 по 28 березня.

Про це на брифінгу в Кишиневі заявив спікер парламенту Молдови Андріан Канду, повідомляє "Укрінформ".

"У Санкт-Петербурзі заплановано низку заходів, приурочених до пленарного засідання Парламентської асамблеї СНД. Делегація Республіки Молдова не братиме участі в цих заходах. Це рішення було прийнято в контексті оприлюдненої раніше дипломатичної ноти, спрямованої керівництвом нашої країни на адресу влади РФ. У документі було зазначено, зокрема, про упереджене ставлення співробітників спецслужб Росії до молдовських офіційних осіб, які відвідують РФ", - зауважив спікер.

Канду висловив задоволення тим, що влада РФ запевнила, що уважно проаналізує спрямовану на їхню адресу ноту, проте досі офіційної відповіді немає.

Раніше спікер парламенту Молдови Андріан Канду і прем'єр-міністр Павло Філіп надіслали в МЗС Росії ноту, в якій було висловлено занепокоєння влади Республіки Молдова через постійні обшуки, які влаштовували офіційним особам країни під час перетину кордону з РФ. У дипломатичній ноті держчиновникам Молдови було рекомендовано тимчасово утриматися від поїздок у РФ.

Нагадаємо, 19 березня спецслужби Молдови затримали колишнього депутата у справі про шпіонаж на користь Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram