ГоловнаСвіт

У США розслідують сумнівні банківські операції Манафорта

За версією слідства, Манафорт використовував кіпрські офшори в угоді з Дерипаскою.

У США розслідують сумнівні банківські операції Манафорта
Пол Манафорт

Агенти Мінфіну США отримали інформацію про офшорні фінансові операції екс-голови штабу Дональда Трампа Пола Манафорта в рамках антикорупційного розслідування щодо його діяльності в Східній Європі.

Про це повідомляє Associated Press.

Як повідомляє агентство з посиланням на людину, знайому з перебігом розслідування, в Мінфіні США інформацію про транзакції Манафорта отримали від слідчих на Кіпрі.

Згідно з цією інформацією, Манафорт використовував кіпрські офшори в угоді з російським мільярдером Олегом Дерипаскою, від якого він отримав $19 млн на придбання Українського кабельного провайдера "Чорноморське кабельне телебачення" (в статті АР компанія називається Black Sea Cable). Про це стало відомо під час судової тяганини Манафорта з Дерипаскою на Кайманових островах у 2014 році.

Тим часом прес-секретар Дональда Трампа Шон Спайсер заявив, що голова держави не знав про те, що Манафорт працював на Дерипаску, близького до Путіна.

"Це ж божевілля припускати, що президент знав, хто був його (Манафорта, - ред.) клієнтом 10 років тому", - сказав Спайсер, коментуючи інформацію про те, що Манафорт працював на Дерипаску і лобіював інтереси Путіна на Заході і в пострадянських країнах.

"Я не знаю, за що йому платили, - сказав Спайсер. - Немає жодних припущень, що він робив щось погане".

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Манафорт таємно працював на Дерипаску, лобіюючи інтереси Путіна. Він пропонував протистояти антиросійській опозиції в пострадянських країнах. У 2006 році Манафорт підписав контракт із Дерипаскою, за яким отримував від бізнесмена $10 млн щорічно. Він діяв до 2009 року.

Крім того, напередодні у Манафорта відкинули нові звинувачення з боку Сергія Лещенка. Нардеп представив документи про отримання політтехнологом $750 тисяч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram