ГоловнаСвіт

У Чорногорії готувався замах на прокурора, який веде справу про спробу держперевороту

Підозрюваного в підготовці замаху затримано.

У Чорногорії готувався замах на прокурора, який веде справу про спробу держперевороту

У Чорногорії готувався замах на прокурора Мілівоя Катнича, який розслідує справу про спробу державного перевороту.

Про це повідомляє RTCG.

Відповідну інформацію, в тому числі й ім'я виконавця злочину, Агентство національної безпеки Чорногорії і департамент поліції отримали 10 днів тому від інших спецслужб.

У результаті оперативно-слідчих дій замаху на прокурора запобігли, підозрюваного затримали. Ним виявився громадянин Сербії.

Хоча небезпека минула, охорону Катнича посилили.

Нагадаємо, в лютому 2017 року прокуратура Чорногорії заявила про участь держорганів РФ у підготовці путчу. Спеціальний прокурор країни Мілівоє Катнич заявив, що за підготовкою змови стояла російська влада. Він уточнив, що інформацію про участь росіян у підготовці перевороту отримано за допомогою "розвідувальних служб дружніх країн", включаючи США і Великобританію.

У листопаді 2016 року прокуратура Чорногорії заявила, що правоохоронні органи цієї країни зірвали плани російських націоналістів убити прем'єр-міністра Міло Джукановича під час парламентських виборів 16 жовтня 2016 року.

Також у зв'язку з участю в спробі перевороту правоохоронні органи Чорногорії розшукують росіян Едуарда Широкова і Володимира Попова, а також громадян Республіки Сербія Предрага Богічевича, Мілоша Йовановича і Неманя Рістича.

Росія заперечує причетність держструктур до спроби перевороту в Чорногорії.

Нагадаємо, що раніше в березні голова МЗС Британії Борис Джонсон звинуватив Росію у спробі вбивства прем'єра Чорногорії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram