ГоловнаСвіт

ФБР має дані про можливу координацію дій між штабом Трампа і РФ, - CNN

Зараз ФБР перевіряє дані про подорожі і переговори радників Трампа під час передвиборної кампанії.

ФБР має дані про можливу координацію дій між штабом Трампа і РФ, - CNN
Глава ФБР Джеймс Коми
Фото: EPA/UPG

У ФБР є інформація про те, що члени передвиборного штабу Дональда Трампа спілкувалися з, імовірно, представниками влади Росії і, можливо, координували публікацію інформації, що дискредитує Гілларі Клінтон.

Про це повідомляє

телеканал CNN із посиланням на джерела у владі США.

За словами співрозмовника телеканалу, саме про це голова ФБР Джеймс Комі говорив у понеділок, 20 березня, заявивши, що його відомство розслідує зв'язок передвиборної кампанії Трампа з Росією.

Крім того, джерело CNN у правоохоронних органах розповіло, що наявні дані свідчать про те, що "пов'язані з кампанією люди були в контакті і, як здається, давали схвалення на публікацію інформації, коли вона була готова".

У цей момент ФБР перевіряє ці дані, які складаються з показань, інформації про подорожі та переговори радників Трампа під час передвиборної кампанії. Співробітники контррозвідувального підрозділу ФБР попередили, що наявні в них дані не є повноцінними доказами, йдеться в матеріалі.

У понеділок Комі заявив, що ФБР почало розслідувати можливу координацію дій між штабом Трампа і представниками російської влади. Комі заявив, що бюро зібрало достатньо інформації, аби припустити, що неназваний громадянин США "міг поводитися як агент іноземного уряду". У Білому домі і ФБР від коментарів відмовилися.

Співрозмовники CNN відзначили, що ці дані отримано не з опублікованого раніше досьє, в якому йшлося про зв'язки членів передвиборної команди Трампа з російською владою.

На початку січня спецслужби США опублікували

доповідь, в якій заявили про втручання Росії в американські вибори з метою дискредитувати кандидата від Демократичної партії Гілларі Клінтон. У документі йшлося про те, що пов'язані з Росією хакери зламали сервери партії і пізніше опублікували вкрадені звідти документи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram