ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Петербурзі підпалили двері виборчого штабу Навального

Команда Навального має намір написати заяву на депутата Держдуми Віталія Мілонова.

У Петербурзі підпалили двері виборчого штабу Навального
Навальный

У Санкт-Петербурзі невідомі підпалили двері виборчого штабу опозиціонера Олексія Навального

Про це повідомив у "Фейсбуці" соратник Навального Леонід Волков.

"Уночі в Санкт-Петербурзі невідомі підпалили двері штаб на Вознесенському, 33. Пожежники прибули оперативно, двері загасили", - написав Волков, додавши, що "збитки начебто нульові, приміщення застраховане".

Голова штабу Навального в Петербурзі Поліна Костильова розповіла "Интерфаксу", що двері вигоріли повністю.

"Уночі близько 04:00 зі мною зв'язався дільничний і сказав, що двері підпалили. Двері вигоріли геть, усе приміщення вкрите чорною сажею і смердить паленим пластиком. Не знаю, як ми будемо все це відмивати", - пояснила вона.

Костильова додала, що, незважаючи на те, що приміщення залите водою і покрите попелом, техніка залишилася справна, і штаб продовжить роботу на тому ж місці.

"Сьогодні ми напишемо в слідчий комітет заяву на Віталія Мілонова. Коли штаб відкривався, він просив влаштувати нам перевірку і закрити. Тепер ми бачимо, що хтось перейшов від слів до справи", - додала Костильова.

Нагадаємо, в листопаді 2014 року Мілонов запропонував створити мережу православних перукарень для боротьби з "блакитним лобі". Він відомий також як автор закону про гей-пропаганду і борець за чистоту моралі. Раніше він звинуватив співачку Мадонну в пропаганді гомосексуалізму. Аналогічні претензії він висунув і Леді Газі після її концерту в Петербурзі. У жовтні 2014 року він запропонував заборонити в'їзд у Росію голові Apple Тіму Куку, який зізнався в нетрадиційній сексуальній орієнтації. Крім того, він обіцяв ліквідувати "спільноти" геїв у країні и заборонити в РФ серіал "Гра престолів". У вересні 2015 року Мілонов проголосив перемогу над геями Петербурга.

У вересні 2016 року Мілонова було обрано депутатом Держдуми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram