ГоловнаСвіт

Біля будівлі парламенту Британії відкрили стрілянину, є постраждалі (Оновлено)

У результаті теракту 22 березня загинули п'ять осіб, 40 отримали поранення.

Щонайменше 12 людей постраждали під час стрілянини біля будівлі парламенту Великобританії.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Як уточнює фотокореспондент агентства, стрілянина сталася на Вестмінстерському мосту після того, як біля будівлі парламенту пролунало кілька гучних різких звуків.

Рейтер також із посиланням на очевидця повідомляє, що всередині будівлі медики надають допомогу двом постраждалим.

За даними The Sun, біля будівлі парламенту застрелили чоловіка з ножем і пістолетом. Свідки повідомляють, що чули 5 або 6 пострілів. А на Вестмінстерському мосту, за даними видання, автомобіль скоїв наїзд на десятьох пішоходів. При цьому, за даними The Sun, свідки бачили на землі біля будівлі парламенту двох осіб.

Видання Daily Mail також повідомляє, що поліція відкрила вогонь і застрелила людину біля будівлі парламенту. За попередньою інформацією, нападник у машині врізався в огорожу будівлі парламенту і збив кількох людей. Також повідомляють, що нападник мав ножа.

AP з посиланням на поліцію повідомляє, що вона відреагувала на "інцидент з вогнепальною зброєю".

Лідер Палати громад підтвердив, що нападника вбили.

"Приблизно о 14:40 нас повідомили про інцидент на Вестмінстерському мосту. Ми розглядаємо його як інцидент з вогнепальною зброєю, поліція на місці події", - йдеться у "Твіттері" столичного управління поліції Британії.

Біля будівлі парламенту приземлився вертоліт аварійно-рятувальної служби.

Представник парламенту повідомив, що зараз вхід у будівлю перекрито. Роботу Палати громад припинено.

Поліція Лондона назвала інцидент біля будівлі парламенту терактом, повідомляє Sky News.

"Ми розслідуємо цю як терористичний інцидент, поки не отримаємо даних, які доводять протилежне", - заявили в поліції.

Оновлено о 19:10. Як повідомляє ВВС з посиланням на лікаря лікарні святого Томаса, в результаті теракту на Вестмінстерському мосту загинула одна жінка, ще кілька людей отримали важкі травми.

"Одна жінка померла, ще кілька людей були поранені, серед них деякі з "катастрофічними" травмами", - цитує медика видання.

Наразі точно невідомо, чи був чоловік, який скоїв наїзд на мосту, і нападник біля будівлі парламенту однією і тією самою особою.

Оновлено 20:25. Служби безпеки провели евакуацію депутатів британського парламенту після того, як будинок було оточено через напад в центрі Лондона, передає ВВС.

Депутатів перевели з будівлі парламенту у Вестмінстерське абатство.

За останніми даними, дві людини загинули, не менш ніж 10 поранено. Одним із загиблих в результаті теракту в Лондоні був поліцейський.

"Поліцейського і жінку вбили біля парламенту в центрі Лондона в результаті теракту", - йдеться в повідомленні.

Оновлено 21:05. Кількість жертв теракту на Вестмінстерському мосту біля парламенту Великобританії зросла до чотирьох людей, повідомляє Sky News.

"У столичній поліції підтверджують, що в Лондоні в результаті теракту є четверо загиблих і не менш ніж 20 поранених", - йдеться в повідомленні.

Оновлено о 22:03. В результаті теракту біля будівлі парламенту в Лондоні постраждали троє французьких школярів, повідомляє AFP з посиланням на представника міністерства закордонних справ Франції Ромена Надаля.

"Троє французьких учнів, які брали участь у шкільній поїздці, були серед тих, хто постраждав від смертоносного нападу в середу біля британського парламенту у Лондоні", - йдеться в повідомленні.

Оновлено о 22:50. Серед поранених у результаті теракту біля парламенту Великобританії є двоє громадян Румунії, передає Укрінформ.

"Згідно з останньою інформацією, отриманою від місцевої влади, серед поранених у результаті теракту в Лондоні значаться двоє громадян Румунії. Обох їх доставлено в навколишні госпіталі", - повідомили в Міністерстві закордонних справ Румунії.

Оновлено 00:10. П'ять туристів з Південної Кореї отримали різні поранення під час нападу в середу в Лондоні, повідомляють південнокорейські ЗМІ.

"Чотирьох південнокорейських туристів було легко поранено, а ще один постраждав серйозно. Зараз їм надають допомогу в лікарні", - подають ЗМІ слова співробітника туристичного агентства.

Журналістка Катерина Хінкулова в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомила, що серед близько двох десятків поранених у результаті теракту в Лондоні до 10 осіб перебувають у критичному стані.

За її словами, поліція протягом 5 годин ізолювала парламент. Ніхто з парламенту не міг вийти, депутати й інші працівники перебували всередині, їх тільки переміщали по різних частинах будівлі.

Оновлено 00:31. Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей звернулася до громадян після теракту в центрі Лондона.

"Завтра парламент збереться як зазвичай. Лондонці і люди з усього світу, які приїжджають сюди, будуть сідати в поїзди, покидати готелі, будуть ходити вулицями, займатися своїми справами. І ми всі будемо рухатися вперед разом, ніколи не піддамося терору і ніколи не дозволимо голосам ненависті і зла розділити нас", - цитує Мей The Guardian.

Прем'єр підкреслила, що будівля парламенту є мішенню для тих, хто заперечує "цінності демократії, свободи, прав людини і верховенства закону".

Оновлено 00:52. Скотланд-Ярд повідомляє, що в результаті теракту 22 березня загинули п'ять осіб, 40 отримали поранення.

У поліції припускають, що за атакою стоїть ісламістська організація.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram