ГоловнаСвіт

У Конгресі США пообіцяли зберігати тверду позицію щодо Криму

"Росія повинна заплатити за окупацію півострова високу ціну і повернути все на свої місця".

У Конгресі США пообіцяли зберігати тверду позицію щодо Криму
Флаг США на мачте Капитолия, где заседает Конгресс США
Фото: EPA/UPG

Члени Конгресу США, які твердо виступали за невизнання анексії Криму і за повернення півострова під контроль України, зберігають міцну позицію і надалі.

Про це заявив конгресмен від штату Огайо Стів Чабот, передає "Укрінформ".

"Санкції проти Росії не тільки не повинні бути скасовані, вони повинні бути посилені", - заявив Чабот під час експертної дискусії в Конгресі на тему: "Крим: відображення трьох років російської окупації".

Конгресмен підкреслив, що він і його колеги, які підтримують Україну у Палаті представників, "продовжать утримувати тверду позицію проти Росії на тлі її агресії в регіоні".

"Ми робимо це не тільки заради безпеки і стабільності наших партнерів і союзників у регіоні, але також для безпеки американського народу", - підкреслив член Палати представників США.

У зв'язку із цим він нагадав про те, що в нижній палаті американського Конгресу знову внесено на розгляд законопроект H.R.463 "Акт про невизнання анексії Криму".

"Наш обов'язок - ніколи не допустити цієї зміни кордонів, особливо зараз, у нинішній час змін", - підкреслив Чабот.

Конгресмен підкреслив, що Росія повинна заплатити за окупацію півострова високу ціну і повернути все на свої місця. І таку позицію США поділяють усі країни-члени НАТО, Євросоюзу і вільного світу, запевнив Чабот.

Нагадаємо, що раніше в березні держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що США будуть підтримувати Україну в боротьбі з російською агресією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram