ГоловнаСвіт

Манафорт працював на російського бізнесмена Дерипаску в інтересах Путіна, - АР

Манафорт заперечує, що його робота на Дерипаску була пов'язана з політичними інтересами Росії.

Манафорт працював на російського бізнесмена Дерипаску в інтересах Путіна, - АР
Пол Манафорт

Екс-голова виборчого штабу кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа Пол Манафорт таємно працював на російського бізнесмена Олега Дерипаску, щоб просувати інтереси президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє Associated Press.

За даними агентства, 2005 року Манафорт розробляв стратегічний план, який міг принести значний зиск урядові Путіна.

У 2006 році Манафорт підписав контракт із Дерипаскою, згідно з яким він отримував від бізнесмена $10 млн щорічно. Той був чинним до 2009 року.

Манафорт підтвердив AP, що працював на Дерипаску. При цьому він зазначив, що його робота була несправедливо відкинута як недоречна. The Independent він повідомив, що його діяльність не була пов'язана з політичними інтересами Росії.

"Я працював з Олегом Дерипаскою майже десять років тому, представляючи його ділові й особисті інтереси в тих країнах, де в нього були інвестиції", - сказав Манафорт.

Нагадаємо, в лютому повідомляли про зв'язки передвиборної команди президента США Дональда Трампа з російськими спецслужбами і представниками російського керівництва. За даними видання, одним зі співрозмовників спецслужб був Манафорт. Він назвав цю інформацію "абсурдом".

Як повідомляли сьогодні раніше, в Манафорта відкинули нові звинувачення з боку Лещенка. Напередодні нардеп презентував документи про отримання політтехнологом $750 тисяч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram