ГоловнаСвіт

МЗС прокоментувало заклики віце-прем'єра Угорщини до створення автономій угорської меншини в сусідніх країнах

"Ми повинні разом протистояти спробам використання питання забезпечення прав нацменшин".

МЗС прокоментувало заклики віце-прем'єра Угорщини до створення автономій угорської меншини в сусідніх країнах
МИД
Фото: sharij.net

МЗС України висловило здивування у зв'язку з публічними закликами віце-прем'єр-міністра Угорщини Жолта Шем'єна до створення автономій угорської меншини в сусідніх країнах.

"Угорщина завжди була і є важливим партнером для України. Ми високо цінуємо дружній характер двосторонніх відносин і високий рівень конструктивної співпраці", - йдеться в заяві українського МЗС.

"Ми розраховуємо, що позиція поваги до територіальної цілісності, суверенітету і Конституції нашої держави і надалі залишатиметься в основі наших добросусідських відносин. Будь-які спекуляції на цю тему не відповідають інтересам наших двох країн і народів і, сподіваємося, не відображають офіційну позицію Будапешта", - підкреслили у відомстві.

"Ми повинні разом протистояти спробам використання питання забезпечення прав нацменшин, в т.ч. тлумачення слів Ж.Шем'єна, як це вже неодноразово було зроблено російським агресором, для нагнітання атмосфери недовіри і нерозуміння. Адже завдяки багаторічним зусиллям української влади та угорської громади рівень забезпечення культурних, релігійних та освітніх потреб етнічних угорців в Україні в багатьох сенсах є прикладом для інших країн регіону", - підсумували в МЗС.

Нагадаємо, що в кінці січня голова МЗС Угорщини назвав санкції проти РФ марними. Голова відомства Петер Сіярто не вбачає в Росії загрозу для Угорщини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram