ГоловнаСвіт

Трамп відвідає саміт НАТО в Брюсселі

Білий дім заспокоїв союзників по Альянсу.

Трамп відвідає саміт НАТО в Брюсселі
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп візьме участь у саміті НАТО, який відбудеться 25 травня в Брюсселі.

"Президент очікує зустрічі зі своїми партнерами по НАТО, щоб підтвердити серйозну прихильність США до НАТО, а також обговорити критичні для Альянсу питання", - йдеться в заяві прес-секретаря Білого дому Шона Спайсера, повідомляє Бі-бі-сі.

У Білому домі також повідомили, що 12 квітня Трамп проведе зустріч з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, щоб обговорити з ним "виклики національній і міжнародній безпеці".

Заява про намір Трампа відвідати саміт НАТО прозвучала наступного дня після того, як стало відомо, що держсекретар США Рекс Тіллерсон пропустить зустріч міністрів закордонних справ країн-членів НАТО, натомість він вирушить у Росію.

Такий хід дехто із союзників США по Альянсу визнав тривожним знаком того, що відносини Брюсселя і Вашингтона можуть змінитися з обранням нового президента США. Під час своєї передвиборної кампанії Трамп звинувачував НАТО в тому, що організація безнадійно застаріла, а Брюссель називав "пекельною дірою".

Відмова голови держдепартаменту США від участі в зустрічі міністрів НАТО - відносна рідкість. Востаннє це було 2003 року, під час іракської війни. Тоді в засіданні не зміг узяти участь республіканець Колін Павелл, який займав посаду з 2001 по 2005 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram