ГоловнаСвіт

КНДР домоглася прогресу в створенні ядерної зброї, - МАГАТЕ

КНДР нарощує виробництво плутонію і збагачення урану.

КНДР домоглася прогресу в створенні ядерної зброї, - МАГАТЕ
Юкия Амано
Фото: EPA/UPG

Північна Корея домоглася прогресу в створенні ядерної зброї, за останні роки вдвічі збільшивши розмір підприємства зі збагачення урану.

Про це розповів голова МАГАТЕ Юкія Амано в інтерв'ю The Wall Street Journal

"Ситуація дуже погана. Вона вступила в нову фазу. Всі дані вказують на те, що північнокорейці домоглися прогресу, як вони й оголошували", - сказав Амано.

Голова МАГАТЕ уточнив, що КНДР стрімко нарощує свою здатність виробляти ядерну зброю, діючи в двох напрямах: виробництво плутонію і збагачення урану.

"Ситуація дуже погана. У нас немає приводів для оптимізму", - підсумував голова МАГАТЕ.

Нагадаємо, напередодні в КНДР провели випробування нового ракетного двигуна. Стверджують, що Пхеньян зможе запускати супутники світового класу.

Раніше в березні КНДР запустила чотири балістичні ракети, назвавши це репетицією удару по американських базах в Японії. Запуск викликав осуд міжнародної спільноти, США і Японія зажадали скликати Раду Безпеки ООН. Кім Чен Ин сказав, що країна незабаром випробує міжконтинентальну балістичну ракету, яку експерти називають можливою загрозою для США.

Раніше сьогодні агентство Рейтер із посиланням на високопоставленого американського чиновника повідомило, що США планують відрізати КНДР від міжнародної фінансової системи

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram