ГоловнаСвіт

У Греції перехопили вісім посилок з вибухівкою, адресовані європейським політикам

Інцидент стався напередодні відновлення переговорів між Грецією і європейськими кредиторами.

У Греції перехопили вісім посилок з вибухівкою, адресовані європейським політикам
Фото: clccharter.org

Поліція Греції виявила на пошті в Афінах вісім посилок, у яких може бути вибухова речовина. Посилки були адресовані європейським чиновникам.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на AFP.

"Поліція Греції виявила на пошті в Афінах вісім посилок, в яких може перебувати вибухова речовина. Як заявив представник поліції, посилки були адресовані "чиновникам у європейських країнах". У посилках виявили вибуховий механізм, схожий на той, що був усередині надісланої з Греції посилки, що вибухнула в руках співробітниці в офісі Міжнародного валютного фонду (МВФ) у Парижі 16 березня. У результаті вибуху жінка отримала легкі травми рук і обличчя", - йдеться в повідомленні.

Раніше, 15 березня, посилку з вибуховою речовиною було виявлено у федеральному міністерстві фінансів ФРН у Берліні.

Передбачається, що відправником двох посилок у Париж і Берлін була грецька лівоекстремістська організація "Змова вогняних осередків", яка виникла щонайпізніше 2008 року. Її учасників звинувачують в організації численних підпалів і вибухів.

Нинішні інциденти сталися напередодні відновлення переговорів між Грецією і європейськими кредиторами. Зараз існують розбіжності з приводу надання Греції останнього грошового траншу в рамках третього пакету фінансової допомоги обсягом €86 млрд, який був наданий Афінам 2015 року.

Нагадаємо, що наприкінці лютого прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас заявив, що епоха жорсткої економії минула.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram