ГоловнаСвіт

Туск назвав дату засідання Євроради з приводу Brexit

Голова Євроради заявив, що необхідно максимально пом'якшити процес "розлучення" Британії з ЄС.

Туск назвав дату засідання Євроради з приводу Brexit
Дональд Туск
Фото: EPA/UPG

Спеціальне засідання Європейської ради на рівні голів держав і урядів країн-членів Євросоюзу з метою обговорення переговорних позицій щодо виходу Великобританії з Євросоюзу відбудеться 29 квітня.

Про це заявив голова Євроради Дональд Туск, передає агентство Рейтер.

"З огляду на те, що було оголошено в Лондоні вчора, я хочу проінформувати вас, що я скличу Європейську раду в суботу, 29 квітня, щоб схвалити вказівники для переговорів про Brexit", - заявив Туск.

Він зазначив, що необхідно зробити все можливе для того, щоб процес "розлучення" був найменш болісним для ЄС. "Знаєте, особисто я хотів би, щоб Сполучене Королівство не вирішило виходити з ЄС, але більшість британських виборців вирішили інакше. Тому ми повинні зробити все можливе, щоб зробити процес розлучення найменш болісним для ЄС", - заявив він.

"Нашим головним пріоритетом на переговорах має бути створення максимальної визначеності та прозорості для всіх громадян, підприємств і країн-членів, на яких "Брексит" вплине негативно, а також наших важливих партнерів і друзів по всьому світу", - зазначив він.

Як повідомляли напередодні, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей повідомила, що ініціює офіційну процедуру виходу країни з ЄС 29 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram