ГоловнаСвіт

В Єрусалимі вперше за 200 років відремонтували Храм Гробу Господнього

22 березня в храмі відбудеться спільне свято всіх християнських громад.

В Єрусалимі вперше за 200 років відремонтували Храм Гробу Господнього
Храмовая гора, Иерусалим

У понеділок, 20 березня, завершилися ремонтно-реставраційні роботи в Храмі Гробу Господнього, який вважається головною християнською святинею Єрусалиму.

Про це повідомляє сайт "Новини Ізраїлю".

Стародавня каплиця в центрі храму, під якою, згідно з християнськими переказами, розміщена гробниця Ісуса, звільнена від зовнішнього металевого каркаса, який підтримував її з 1947 року.

22 березня в храмі відбудеться спільне екуменічне свято всіх християнських громад.

Капітальні ремонтні роботи в храмі Гробу Господнього не проводили впродовж 200 років, оскільки три християнські деномінації, що керують цією святинею, ніяк не могли домовитися між собою про їх проведення. Перед тим, як здати ООН свій мандат на управління Палестиною, британська влада збудувала навколо едікули-кувуклія (каплиці) підтримуючий каркас, на якому стародавня будова протрималася ще 70 років.

Після того, як влада Ізраїлю оголосила будівлю небезпечною і пригрозила закрити її для відвідувачів, католики, православні та вірмени, нарешті, домовилися про узгоджений план ремонтних робіт. Католики-францисканці, грецька православна та вірменська церкви рівними частками оплатили вартість робіт ($3,3 млн). Внесли свою лепту також король Йорданії Абдалла і голова Палестинської автономії Абу Мазен.

Роботи почалися минулого літа і тривали дев'ять місяців.

Нагадаємо, на Великдень у Храмі Гробу Господнього сходить Благодатний Вогонь, якого очікують десятки тисяч паломників з усього світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram