ГоловнаСвіт

Держсекретар США Тіллерсон відвідає Росію у квітні

Візит заплановано на 12 квітня.

Держсекретар США Тіллерсон відвідає Росію у квітні
Фото: podrobnosti.ua

Державний секретар США Рекс Тіллерсон у квітні відвідає Москву, де проведе зустріч із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Про це повідомляє "Интерфакс" із посиланням на Держдеп.

"Він (Тіллерсон, - ред.) поїде на зустріч "великої сімки" в Італію, а потім проведе зустрічі в Росії", - йдеться в повідомленні.

За інформацією Reuters, візит Тіллерсона в Росію заплановано на 12 квітня. За інформацією агентства, через цю зустріч Тіллерсон може пропустити зустріч голів МЗС країн-членів НАТО. Такий крок розцінюють як надання Москві певного пріоритету, повідомляє агентство з посиланням на американських чиновників.

Зазначають, що, пропустивши зустріч НАТО заради візиту в Москву, Тіллерсон може створити враження, що Трамп більше стурбований угодою з великими країнами, залишаючи в очікуванні ті малі держави, безпека яких залежить від Вашингтона.

Нагадаємо, Тіллерсон уже зустрічався з Лавровим - в Німеччині в лютому цього року. Тіллерсон тоді повідомив голову російського МЗС, що США готові працювати з Росією, але Москва повинна виконати свої зобов'язання щодо України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram