ГоловнаСвіт

ЗМІ повідомили про загибель в Сирії російського найманця, який раніше на Донбасі

Петербуржець Олександр Сагайдак був бійцем "ПВК Вагнера".

У Сирії загинув російський найманець з неформального військового формування "ПВК Вагнера", який раніше воював проти сил АТО на сході України.

Про це повідомляє петербурзьке інтернет-видання Фонтанка.

"45-річний Олександр Сагайдак брав участь у бойових діях в Сирії в складі "приватної військової компанії". За попередніми даними, він загинув наприкінці лютого 2017 року. Його тіло переправили в морг військового шпиталю в Ростові", - йдеться в повідомленні.

Фото: соцмережі

"Про Олександра Сагайдака відомо, що в дев'яностих роках він служив у прикордонних військах Росії в Таджикистані, брав участь у бойових діях. Після звільнення в запас протягом багатьох років працював у приватних службах безпеки. До 2015 року був начальником охорони біля муніципального депутата Всеволозького району Едуарда Чірка - політика зі складною репутацією, у минулому глави адміністрації муніципальної ради Колтушів", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що в січні 2016 року Сагайдак був затриманий поліцією за зберігання зброї та боєприпасів. Він був заарештований і перебував під вартою до літа 2016 року, коли був звільнений під підписку про невиїзд.

Чірко розповів "Фонтанці", що Сагайдак, за його даними, найнявся на роботу в якусь "приватну військову компанію" в липні 2016 року, звільнившись зі слідчого ізолятора. Після цього Сагайдак поїхав у табір підготовки в Краснодарський край. Едуард Чірко підтвердив, що, за його даними, Олександр Сагайдак загинув у бою на території Сирії.

Як повідомлялося в лютому, у Сирії загинули 4 російських військових, один з них воював на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram