ГоловнаСвіт

У Польщі юриста засудили на чотири роки за шпигунство на користь Росії

За даними ЗМІ, засуджений є сином радянського футболіста Сергія Шиповського.

У Польщі юриста засудили на чотири роки за шпигунство на користь Росії
Фото: scsgroup-consult.com

Суд у Варшаві засудив юриста, який має російське та польське громадянство, до чотирьох років в'язниці, визнавши його винним у шпигунстві на користь Росії.

Процес проходив у закритому режимі, оскільки під час нього оголошувалися секретні документи, а сама справа, на думку прокуратури і суду, мала вкрай високу важливість для державних інтересів, передає Російська служба Бі-бі-сі.

За даними слідства, підсудний працював лобістом на кілька польських енергетичних компаній і займався, зокрема, юридичним супроводом будівництва терміналу скрапленого природного газу у місті Свіноуйсьце. Прокуратура стверджувала, що підсудний, затриманий в 2014 році, працював на російську військову розвідку.

Як повідомляють польські ЗМІ, засудженого звати Станіслав Ш. Його повне прізвище офіційно не називається згідно з польським законодавством. Однак місцеві журналісти стверджують, що мова йде про Станіслава Шиповського. За даними журналістів, засуджений нібито є сином радянського футболіста Сергія Шиповського, який виступав у Польщі і кілька разів визнавався найкращим гравцем місцевого футбольного чемпіонату.

Разом з юристом у 2014 році затримали підполковника польської армії, який імовірно передавав в Росію інформацію про військовослужбовців, викритих у дисциплінарних порушеннях. У 2016 році офіцер отримав шість років в'язниці.

Напередодні повідомлялося, що спецслужби Молдови затримали колишнього депутата у справі про шпигунство на користь Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram