ГоловнаСвіт

Єврокомісія виділила Італії додаткові €12 млн на мігрантів

Додаткове фінансування має допомогти італійській береговій охороні поліпшити прикордонний контроль і "посилити потенціал для порятунку людей".

Єврокомісія виділила Італії додаткові €12 млн на мігрантів

Європейська комісія виділила додаткові €12,2 у рамках фонду надзвичайного фінансування для підтримки Італії в подоланні нинішнього міграційного тиску.

Про це йдеться в повідомленні Єврокомісії.

"Європейська комісія виділила додаткові €12,2 млн у рамках фонду надзвичайного фінансування і в рамках Фонду внутрішньої безпеки (ISF)", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що додаткове фінансування має допомогти італійській береговій охороні поліпшити прикордонний контроль і "посилити потенціал для порятунку людей".

"Після виділення цих додаткових коштів загальна сума допомоги Італії з фонду надзвичайного фінансування складе близько €75 млн, які надійдуть додатково до €592 млн 640 тис., що вже виділені Італії в рамках Фонду внутрішньої безпеки (ISF) і Фонду з надання притулку, міграції та інтеграції Фонду (AMIF) на 2014-2020 роки", - додали в Єврокомісії.

Нагадаємо, на початку лютого в Італії створили фонд, щоб допомогти африканським країнам зміцнити кордони і таким чином зменшити нелегальну міграцію у країни ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram