ГоловнаСвіт

Світовий банк виділить рекордну суму Африці

Фінансування торкнеться майже 450 різних проектів.

Світовий банк виділить рекордну суму Африці
Всемирный банк
Фото: wiwo.de

Світовий банк схвалив пакет фінансування для країн на південь від Сахари в Африці, яким упродовж найближчих чотирьох років нададуть рекордне фінансування в розмірі $57 млрд.

Про це повідомляє AfricaNews.com

"Ідеться про безпрецедентну можливість змінити траєкторію розвитку країн регіону", - заявив президент групи Світового банку Джим Ен Кім.

У рамках фінансування будуть відкриті кредитні лінії на розвиток освіти, базового медичного обслуговування, постачання населення питною водою. Крім того, фінансування має сприяти розвитку сільського господарства, інфраструктури та інституційним реформам у низці країн.

Назви країн у повідомленні не уточнюють.

Із загальної суми $57 млрд 45 млрд буде виділено через Міжнародну асоціацію розвитку - підрозділ Світового банку, який допомагає найбіднішим країнам. Ще $8 млрд підуть на інвестиції в приватний сектор з боку іншої частини групи Світового банку - Міжнародної фінансової корпорації, а $4 млрд виділить третій підрозділ - Міжнародний банк реконструкції та розвитку.

Фінансування торкнеться майже 450 різних проектів.

Нагадаємо, раніше в ООН заявили про найбільшому гуманітарну кризу в світі з часу після заснування ООН у 1945 році. Мова про ситуацію в чотирьох країнах Африки та Ближнього Сходу - Ємені, Нігерії, Сомалі та Південному Судані, де голод загрожує життю близько 20 млн осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram