ГоловнаСвіт

Ізраїль вперше застосував систему ПРО "Стріла", - ЗМІ

Перехоплена балістична ракета, запущена в ізраїльський винищувач в Сирії.

Ізраїль вперше застосував систему ПРО "Стріла", - ЗМІ
Фото: israelbusinessguide.com

Ізраїль перехопив сирійську зенітну ракету, вперше застосувавши протиракетну систему "Стріла", повідомляє ВВС-Україна з посиланням на ізраїльські ЗМІ.

Система "Стріла", розроблена спільно із США, використовує супутники для виявлення балістичних ракет над земною атмосферою.

Система перехопила балістичну ракету, запущену в ізраїльський винищувач, який завершував операцію в Сирії.

Раніше представники ізраїльської армії повідомили, що її бойові літаки в ніч на п'ятницю потрапили в кілька цілей в Сирії і вже перебували в повітряному просторі Ізраїлю, коли по них випустили кілька ракет. Жоден літак не постраждав, повідомили в армії оборони Ізраїлю. Водночас сирійська армія заявила, що її ракети таки потрапили в два ізраїльських літаки.

Як зазначається, для Ізраїлю рідкість визнавати здійснення авіаударів в Сирії, хоча і раніше були повідомлення про щонайменше чотири подібних операцій, спрямованих проти переміщення шиїтського угруповання "Хезболла" з початку грудня минулого року.

Це також може бути першим випадком застосування ізраїльської системи протиповітряної оборони "Стріла". За повідомленнями, її застосували по сирійських ракетах "земля-повітря", які могли приземлитися на ізраїльській території.

Нагадаємо, що в січні Сирія повідомила про авіаудар Ізраїлю по аеродрому поблизу Дамаска. Режим Асада пообіцяв відповісти на ізраїльську атаку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram