ГоловнаСвіт

Росія розмістила в Абхазії ракети С-300

У Грузії вважають, що розміщення російських С-300 в Абхазії направлено проти активності НАТО в Чорному морі.

Росія розмістила в Абхазії ракети С-300
С-300
Фото: na.mil.gov.ua

У Міністерстві закордонних справ Грузії занепокоєні повідомленнями про введення Росією зенітно-ракетних комплексів С-300 на територію невизнаної Абхазії.

"Ми маємо інформацію про ввезення в Абхазію додаткових російських комплектів С-300. Ці дії російської сторони так само, як і рішення про входження до складу російських Збройних сил підрозділів Південної Осетії, ще раз підтверджують, що російська політика орієнтована на анексію, а не на забезпечення миру і безпеки", - цитує "Интерфакс" заяву оборонного відомства Грузії.

Секретар Ради нацбезпеки Грузії Давид Раквіашвілі в розмові з журналістами припустив, що розміщення російських С-300 в Абхазії спрямоване не проти Грузії, у якої немає сучасних ВПС, а проти активності НАТО в Чорному морі.

Як повідомляли раніше, в НАТО вирішили посилити присутність у Чорному морі.

Цхинвальський регіон і Абхазія не контролюються центральною владою Грузії і після грузино-російської війни 2008 року оголошені окупованими територіями. Незалежність т.зв. Південної Осетії і Абхазії наразі визнають чотири держави в світі: Росія, Венесуела, а також острівні держави Нікарагуа і Науру.

Нагадаємо, в листопаді Держдеп США назвав незаконною військову угоду Росії й Абхазії. Йдеться про створення об'єднаної групи військ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram