ГоловнаСвіт

Російського активіста оштрафували за репост новини про суд за репост

Влада РФ продовжує боротьбу з "екстремістами".

Російського активіста оштрафували за репост новини про суд за репост
Фото: Depositphotos/JanPietruszka

Чуваського активіста суспільно-політичного руху "Відкрита Росія" Дмитра Семенова оштрафували на три тисячі рублів за репост новини про те, як його судили за репост фотографії з депутатом Держдуми Віталієм Милоновим.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

У листопаді 2016 року Дмитра Семенова оштрафували на дві тисячі рублів за два репости фотографій Милонова у футболці з гаслом "Православ'я або смерть", хоча самому парламентарієві ніколи не доводилося виправдовуватися перед слідчими за цей слоган.

Після цього Семенов репостнув новину про судові засідання, де в підпису знову був цей лозунг. Тоді проти Семенова порушили ще одну адміністративну справу про поширення екстремістських матеріалів.

Як повідомляє "Відкрита Росія", до цього кіберактивіста оштрафували на тисячу рублів за перепост фотографії колишнього "народного губернатора" Донецької області Павла Губарєва у формі РНЄ, емблема якої є різновидом свастики.

У 2010 році Черьомушкінський суд Москви визнав слоган "Православ'я або смерть" екстремістським, але через рік Люблінський суд Москви вже не знайшов у слогані ознак розпалювання ворожнечі.

Сам Віталій Мілонов теж вважає, що гасло на його футболці не можна вважати екстремістським. Однак, незважаючи на рішення Люблінського суду, гасло, як і раніше, залишається у федеральному списку екстремістських матеріалів під номером 865.

Нагадаємо, в листопаді 2014 року Мілонов запропонував створити мережу православних перукарень для боротьби з "блакитним лобі". Він відомий також як автор закону про гей-пропаганду і борець за чистоту моралі. Раніше він звинуватив співачку Мадонну в пропаганді гомосексуалізму. Аналогічні претензії він висунув і Леді Газі після її концерту в Петербурзі. У жовтні 2014 року він запропонував заборонити в'їзд в Росію голові Apple Тіму Куку, який зізнався в нетрадиційній сексуальній орієнтації. Крім того, він обіцяв ліквідувати "товариства" геїв у країні і заборонити в РФ серіал "Гра престолів".

У вересні 2015 року Мілонов проголосив перемогу над геями Петербурга.

У вересні 2016 року Мілонова обрали депутатом Держдуми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram