ГоловнаСвіт

Болгарія відкликала посла з Туреччини

Уряд Болгарії підозрює турецьку владу в спробі вплинути на результат виборів у Народні збори.

Болгарія відкликала посла з Туреччини
Фото: bgflags.com

Міністерство закордонних справ Болгарії відкликало посла країни в Туреччині Надію Нейнски "для консультацій". Про це повідомляється на сайті відомства.

За даними телеканалу bTV, відкликання посла пов'язане з напруженими відносинами між Туреччиною та Європейським союзом, які склалися останнім часом. Уряд Болгарії підозрює турецьку владу у спробі вплинути на результат майбутніх виборів у Народні збори країни, пише Нова газета.

Раніше міністр праці Туреччини Мехмет Мюеззиноглу висловився в підтримку протурецької партії "Закладки". Парламентські партії Болгарії оцінили це як пряме втручання у вибори.

Вибори в Народні збори Болгарії пройдуть 26 березня. Основними суперниками під час голосування вважаються рух Громадян за європейський розвиток Болгарії" (ГЕРБ), який нині керує, і Болгарська соціалістична партія (БСП), яка підтримує президента.

Нагадаємо, 14 березня Туреччина призупинила дипломатичні відносини з Нідерландами. Дипломатичний конфлікт між Туреччиною і Нідерландами розгорівся після того, як голландська влада 11 березня відмовилися пустити в країну для участі в політичному мітингу главу МЗС Туреччини Мевлюта Чавушоглу. У відповідь на це президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган назвав владу Нідерландів "спадкоємцями нацистів і фашистів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram