ГоловнаСвіт

Фріланд закликала продовжувати тиск на Росію

Канада рішуче засуджує незаконну окупацію Криму РФ.

Фріланд закликала продовжувати тиск на Росію
Христя Фриланд
Фото: liberal.ca

Глава МЗС Канади Христя Фріланд заявила, що міжнародне співтовариство має продовжувати тиск на Росію, щоб змусити її поважати міжнародне право.

Про це йдеться в заяві міністра закордонних справ Канади з нагоди третьої річниці незаконного проведення "референдуму" в окупованому Криму, передає Укрінформ.

"Канада непохитна у підтримці народу України. Міжнародне співтовариство має спільно продовжувати тиск, зокрема за допомогою економічних санкцій, до того часу, поки Росія не виявить повагу до міжнародного законодавства і суверенітету України", - сказала Фріланд.

Вона додала, що Канада рішуче засуджує незаконну окупацію Криму Росією та порушення на півострові прав людини.

"Ми беззастережно засуджуємо порушення українського суверенітету і територіальної цілісності. З часу окупації Криму на півострові відбуваються жорсткі утиски прав людини, зокрема щодо свободи слова і зібрань", - зазначила глава зовнішньополітичного відомства Канади.

Фріланд також засудила недопуск Росією міжнародних правозахисників у Крим.

"Заслуговує осуду позбавлення Росією доступу в Крим міжнародних груп правозахисників. Важливість такого доступу була закріплена в резолюції Генасамблеї ООН від 19 грудня 2016 року, одним із співавторів якої була Канада", - підкреслила міністр.

Як повідомлялося, тіньовий міністр оборони Канади Пітер Кент вважає, що Канада повинна надати Україні летальну зброю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram